Sicilské nudle
Suroviny
400 g širokých nudlí
300 g tuňáka ve vlastní šťávě (konzerva)
500 g rajčat (i z konzervy)
100 g žampiónů
3 stroužky česneku
1 cibule
100 g černých oliv bez pecek
olivový olej
sůl
mletý pepř
2 lžíce strouhaného parmezánu
zelená petrželka (nebo čerstvá bazalka)
Postup
Pokud budeme používat čerstvá rajčata, nařízneme je do křížku, spaříme v horké vodě, oloupeme a nasekáme. V zimním období můžeme použít konzervovaná rajčata, již jsou nakrájená, takže konzervu stačí jen otevřít. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, pokrájená rajčata a snítku petrželky nebo bazalky. Přikryjeme pokličkou a necháme zvolna dusit asi 30 minut. Na jiné pánvi si rozpálíme trochu oleje a na něm orestujeme pokrájené žampiony. Ke konci přípravy je přidáme do omáčky stejně jako nakrájené olivy a kousky tuňáka.
Ve velkém hrnci v osolené vodě si uvaříme nudle podle návodu na obalu, zcedíme je a promícháme s omáčkou. Těstoviny na talíři posypeme parmezánem a jemně nasekanou zelenou petrželkou (nebo bazalkou).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 661x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Sicilské nudle
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!