Sicilské nudle

Suroviny

400 g širokých nudlí
300 g tuňáka ve vlastní šťávě (konzerva)
500 g rajčat (i z konzervy)
100 g žampiónů
3 stroužky česneku
1 cibule
100 g černých oliv bez pecek
olivový olej
sůl
mletý pepř
2 lžíce strouhaného parmezánu
zelená petrželka (nebo čerstvá bazalka)

recept nemá fotografii

Postup

Pokud budeme používat čerstvá rajčata, nařízneme je do křížku, spaříme v horké vodě, oloupeme a nasekáme. V zimním období můžeme použít konzervovaná rajčata, již jsou nakrájená, takže konzervu stačí jen otevřít. Očistíme si žampiony a nakrájíme je na plátky. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.
Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje a podusíme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, pokrájená rajčata a snítku petrželky nebo bazalky. Přikryjeme pokličkou a necháme zvolna dusit asi 30 minut. Na jiné pánvi si rozpálíme trochu oleje a na něm orestujeme pokrájené žampiony. Ke konci přípravy je přidáme do omáčky stejně jako nakrájené olivy a kousky tuňáka.
Ve velkém hrnci v osolené vodě si uvaříme nudle podle návodu na obalu, zcedíme je a promícháme s omáčkou. Těstoviny na talíři posypeme parmezánem a jemně nasekanou zelenou petrželkou (nebo bazalkou).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 661x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sicilské nudle


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist