Salát z pomerančů a červené cibule

Suroviny

3 pomeranče
1 červená cibule
10 černých oliv bez pecek
zelená petrželka
Zálivka:
Vinný ocet

recept nemá fotografii

Postup

Pomeranče oloupeme a pečlivě odstraníme i bílou slupičku, která je pod oranžovou kůrou. Cibuli také oloupeme a jak pomeranče tak cibuli nakrájíme na co nejjemnější plátky (použijeme vhodný nůž). Šťávu, která vzniká při krájení zachycujeme. Nakrájené plátky pomeranče i cibule klademe střídavě na sebe v tenkých vrstvách. Olivy i petrželku jemně nasekáme a posypeme obojím povrch salátu. Pokapeme zachycenou šťávou a vinným octem. Salát necháme před podáváním alespoň hodinu v chladnu odpočinout.
Poznámka:
Zejména v zimě je to vítaná vitamínová bomba. Tento salát se hodí třeba ke kuřecímu masu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 485x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Salát z pomerančů a červené cibule


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist