Zázvorový králík
Suroviny
1 králík
100 ml sojové omáčky
250 ml červeného vína
8 stroužků česneku
1 lžička mletého zázvoru
100 g anglické slaniny
hranolky
zeleninová směs (Findus)
Postup
Králíka si den předem naložíme do marinády. Do hlubší misky rozmačkáme oloupané stroužky česneku, přidáme sojovou omáčku, víno a lžičku mletého zázvoru. Promícháme. Králíka rozdělíme na porce a ponoříme je do marinády. Misku přikryjeme a maso necháme do druhého dne v chladnu marinovat. Pokud maso není potopené, alespoň jednou ho otočíme.
Zapékací misku vyložíme anglickou slaninou, na ni poklademe porce králičího masa, zalijeme marinádou, přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů C až je maso měkké.
Jako příloha se hodí hranolky či brambory v různých úpravách. Doplníme zeleninou. V létě čerstvou, v zimě můžeme použít třeba předvařenou mraženou zeleninu. Stačí ji dát na až 8 minut do mikrovlnky na plný výkon (v polovině doby ji trochu promícháme) a hned ji můžeme použít jako přílohu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 962x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zázvorový králík
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!