Zastřená vejce s kysanou smetanou

Suroviny

4 vejce
250 ml zakysané smetany
šťáva z ½ citrónu
ocet
sůl, pepř
zeleninová nať (pažitka, petrželka, řeřicha, roketa, …)
toastový chléb

recept nemá fotografii

Postup

V hrnci přivedeme k varu vodu s octem v poměru 8:1, osolíme ji a rozklepneme do ní o okraj hrnce postupně všechna vejce; lehce rozevřeme skořápku a vejce necháme sklouznout do vody a obracečkou se opatrně přesvědčíme, jestli se nepřichytila ke dnu. Vaříme je 3-4 minuty. Vejce můžeme také rozklepnout do větší naběračky ponořené do vody. Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na talířky. Smetanu rozmícháme s nasekanou natí, osolíme, opepříme, přidáme citrónovou šťávu. Vejce přelijeme omáčkou a podáváme s toasty.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 303x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,67 (počet: 3) 7,67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zastřená vejce s kysanou smetanou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist