Bramborové řízky s nivou
Suroviny
200 g polotovaru ze sáčku na bramborové knedlíky
1/4 litru vody
hladká mouka na vál
Na náplň:
150 g netučné uzeniny
100 g nivy
Na obalení:
2 vejce
2 bílky
50 g tvrdého sýra asi lžíce strouhanky
tuk na smažení
Postup
Těsto zpracujeme podle návodu na obalu a dobře promíchané necháme chvíli odpočinout. Pak utvoříme na pomoučeném vále váleček, který nakrájíme na silnější kousky a ty opět válečkem rozválíme asi do velikosti dlaně. Na jednu půlku položíme lžící náplň. Zakryjeme ji druhou polovinou a okraje k sobě dobře přitiskneme. Řízky namáčíme po obou stranách ve vejcích rozšlehaných s bílky a promíchaných s nastrouhaným sýrem i strouhankou. Ihned je smažíme ve vyšší vrstvě tuku nebo ve fritovacím hrnci po obou stranách. Náplň připravíme z nakrájené uzeniny a sýra pouhým promícháním.
Obměny:
- těsto ještě zjemníme přidáním celého vejce nebo jen žloutků,
- pro výraznější chuť přidáme karí koření nebo trošku pálivé papriky,
- náplň doplníme nejméně lžící nadrobno nakrájených zelených natí,
- tvary obalíme hladkou moukou, namočíme v rozšlehaných vejcíchŹ
a nakonec ve strouhance (sýr i strouhanku do těsta vynecháme)
Plněné řízky podáváme vždy s čerstvým zeleninovým salátem nebo s dušenou míchanou zeleninou, špenátem apod.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 697x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborové řízky s nivou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!