Kuřecí játra na bazalce
Suroviny
500 g kuřecích jater
1 zakysaná smetana
2 cibule
2 jablka
sůl
mletý pepř
olej
kousek másla
250 g zeleného hrášku (mraženého)
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce čerstvé (mražené) bazalky
100 ml vývaru
Postup
Připravíme si dvě pánve, větší a menší. Kuřecí játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Oloupeme obě cibule a nakrájíme na jemné kostičky. Hrášek nerozmrazujeme, jen si odsypeme potřebné množství ze sáčku a necháme chvíli v teple. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na drobnější kostičky. Na větší pánvi rozpálíme olej, na něm orestujeme polovinu nakrájené cibule a přidáme k ní nakrájená játra. Opečeme je, poprášíme hladkou moukou, promícháme a po malé chvíli přilijeme vývar. Chvíli dusíme, osolíme, opepříme, posypeme nasekanou bazalkou a nakonec přidáme zakysanou smetanu. Promícháme, ještě minutku společně podusíme a odstavíme ze zdroje tepla. Na druhé pánvi rozpustíme kousek másla, orestujeme na něm zbytek cibule, přidáme hrášek a nakrájené jablko a společně chvíli dusíme. Tuto směs přimícháme k hotovým játrům s bazalkou a hned podáváme. Vhodnou přílohou je rýže.
Poznámka:
Je to rychlé, relativně levné a díky bazalce krásně voňavé jídlo. Bazalku jsem neměla čerstvou, ale mraženou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 166x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí játra na bazalce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!