Burgundské hovězí
Suroviny
600 g hovězího zadního masa
60 g tuku
60 g slaniny
40 g mrkve
30 g petržele
50 g cibule
40 g brusinek
40 g rajčatového
protlaku
40 g hladké mouky 10 g cukru
100 ml červeného vína
ocet
citrónová kůra
sůl
mletý pepř
tymián
voda
Postup
Očištěnou, pokrájenou zeleninu opečeme na tuku, přidáme cibuli, potom hovězí maso prošpikované nudličkami slaniny, posolíme, přidáme pepř, brusinky, ostatní koření a rajčatový protlak, podlijeme vodou a přikryté dusíme. Když je maso poloměkké, dáme ho dopéci do trouby. Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a protřeme. Šťávu podle chuti osladíme, okyselíme a dochutíme vínem. Maso pokrájíme na plátky a na talíří polijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 746x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Burgundské hovězí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!