Burgundské hovězí

Suroviny

600 g hovězího zadního masa
60 g tuku
60 g slaniny
40 g mrkve
30 g petržele
50 g cibule
40 g brusinek
40 g rajčatového
protlaku
40 g hladké mouky 10 g cukru
100 ml červeného vína
ocet
citrónová kůra
sůl
mletý pepř
tymián
voda

recept nemá fotografii

Postup

Očištěnou, pokrájenou zeleninu opečeme na tuku, přidáme cibuli, potom hovězí maso prošpikované nudličkami slaniny, posolíme, přidáme pepř, brusinky, ostatní koření a rajčatový protlak, podlijeme vodou a přikryté dusíme. Když je maso poloměkké, dáme ho dopéci do trouby. Po upečení maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, povaříme a protřeme. Šťávu podle chuti osladíme, okyselíme a dochutíme vínem. Maso pokrájíme na plátky a na talíří polijeme omáčkou. Vhodnou přílohou jsou knedlíky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 679x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Burgundské hovězí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist