Králík na hořčici
Suroviny
1 králík
2 cibule
300 g baby karotky (mražené)
1 pórek
100 g celeru
200 g žampiónů
olej
2 lžíce plnotučné hořčice
100 g zakysané smetany
sůl
bílý pepř
1 lžička tymiánu
2 bobkové listy
1 lžička rozmarýnu
300 ml bílého vína
Postup
Králíka rozporcujeme, opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Očistíme si všechnu zeleninu, a nakrájíme ji na větší kousky – špalíčky. Baby karotku nerozmrazujeme, ale pokud ji nemáme k dispozici, můžeme místo ní použít normální mrkev a také ji nakrájet na špalíčky. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Připravíme si pekáč s poklicí. Teprve když máme připravenou všechnu zeleninu, rozpálíme si na pánvi olej a porce králičího masa na něm opečeme po všech stranách. Vyjmeme je, předáme do pekáče a na zbylém tuku orestujeme nejdříve cibuli, potom přidáme všechnu zeleninu a nakonec žampiony. Maso v pekáči posypeme kořením a navršíme na něj orestovanou zeleninu, mírně osolíme. Pekáč přiklopíme a maso se zeleninou pomalu dusíme v troubě do měkka. Podlévat prakticky nemusíme. Jakmile je maso měkké, opatrně ho vyjmeme z pekáče a udržujeme v teple. V hrnečku si rozšleháme hořčici se zakysanou smetanou a zamícháme ji do zeleninové směsi. Pekáč znovu přikryjeme, vrátíme do trouby a necháme tam asi 15 minut. Podáváme s rýží nebo s bílým pečivem.
Poznámka:
Příprava tohoto jídla trvá asi 3 hodiny, ale jde spíše o to, začít včas. A dobu, kdy se maso se zeleninou dusí v troubě, můžeme využít na něco jiného.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 193x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na hořčici
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!