Zelná pálivka

Suroviny

1,5 l silného krůtího nebo kuřecího vývaru
1/2 hlávky sladkého zelí nebo 1 menší hlávka
3 větší brambory
1/2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky sladké papriky
2 gulášové kostky
2 hrstě hub (mohou být i sušené)
kmín
3 bobkové listy sůl
100 g cihly
1 cibule
troška oleje pod cibulku

recept nemá fotografii

Postup

Na olej dáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Na ni dáme papriky a gulášové kostky, pokrájené zelí, přidáme houby a zalijeme vývarem. Do něho přidáme nahrubo nastrouhané brambory, bobkový list a kmín a necháme vařit do měkka. Když je zelí měkké, dosolíme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Pokud použijeme sušené houby, může být menší množství, ale musí se předem namočit. Ale to už všichni víme. Polévka by měla být hustá množstvím zelí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 381x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelná pálivka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist