Zelná pálivka
Suroviny
1,5 l silného krůtího nebo kuřecího vývaru
1/2 hlávky sladkého zelí nebo 1 menší hlávka
3 větší brambory
1/2 lžičky pálivé papriky
2 lžičky sladké papriky
2 gulášové kostky
2 hrstě hub (mohou být i sušené)
kmín
3 bobkové listy sůl
100 g cihly
1 cibule
troška oleje pod cibulku
Postup
Na olej dáme pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Na ni dáme papriky a gulášové kostky, pokrájené zelí, přidáme houby a zalijeme vývarem. Do něho přidáme nahrubo nastrouhané brambory, bobkový list a kmín a necháme vařit do měkka. Když je zelí měkké, dosolíme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem.
Pokud použijeme sušené houby, může být menší množství, ale musí se předem namočit. Ale to už všichni víme. Polévka by měla být hustá množstvím zelí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 381x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelná pálivka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!