Datlové hříbečky
Suroviny
Těsto:
300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
datle
čokoládová poleva
Postup
Do mouky rozsekáme změklé máslo, přidáme moučkový cukr a žloutky a rukama zpracujeme na hladké a vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme v chladnu alespoň přes noc, ale může ležet třeba i dva dny.
Datle rozkrojíme na jedné straně a opatrně z nich vyjmeme pecku. Z těsta vyválíme plát a nakrájíme ho na obdélníky o velikosti asi 5 x 3 cm. Každou datli obalíme těstem a dobře uzavřeme. Položíme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 200 stupňů C upečeme. Po upečení sesuneme z plechu, necháme vychladnout a asi třetinu každého kousku namočíme do čokoládové polevy. Výsledkem jsou opravdu malé hříbky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 464x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Datlové hříbečky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!