Skořicové marcipánky
Suroviny
100 g marcipánu
70 g změklého másla
40 g cukru krupice
½ vanilkového cukru
1 lžička citrónové šťávy
½ lžičky nastrouhané citrónové kůry
1 vejce
130 g polohrubé mouky
70 g kukuřičného škrobu
½ lžičky prášku do pečiva
Na potření a posypání:
mléko
cukr
skořice
Postup
Marcipánovou hmotu a máslo rozetřeme, postupně přidáváme všechen cukr, poté vejce a nakonec pár kapek citrónové šťávy a citrónovou kůru. Nakonec přidáme mouku promíchanou se škrobem a práškem do pečiva. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho v chladnu odpočinout nejméně hodinu.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něj libovolné tvary. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Každý kousek potřeme mlékem a posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. Jde o jemné sušenky, jistě je uvítají ti, kteří mají rádi tento typ pečiva.
Poznámka:
Z uvedeného množstvé jsou dva plechy pečiva.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 584x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Skořicové marcipánky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!