Játra se slaninou z jednoho hrnce
Suroviny
450 g brambor
350 g kuřecích nebo vepřových jater
3 lžíce olivového oleje
sůl
mletý pepř
30 g másla
1 lžička papriky
80 g anglické slaniny
1 cibule
1 stroužek česneku
1 jablko
konzerva rajských jablíček
1 snítka tymiánu (nebo sušený)
1 lžíce worcesterské omáčky
3 lžíce sekané zelené petrželky
Postup
Brambory uvaříme, ale ne úplně do měkka. Lepší jsou menší, po uvaření je stačí pouze rozpůlit, jinak je nakrájíme na větší kousky. Na velké pánvi si rozpálíme olej a brambory na něm opečeme po všech stranách do zlatova. Přeložíme je na talíř a uchováme v teple.
Játra opláchneme a necháme okapat. Okořeníme je paprikou a pepřem a na rozpáleném másle je opečeme do hněda. Teprve poté je osolíme, vyjmeme na talíř a také uchováme na teplém místě. Oloupeme si cibuli a česnek a jablko a vše nakrájíme. Taktéž si nakrájíme slaninu, otevřeme konzervu s rajčaty a nasekáme je na větší kusy. Na pánev přidáme trochu oleje a nejdříve osmahneme slaninu, cibuli a česnek. Potom přidáme jablko a rajčata, tymián a worcesterskou omáčku, promícháme a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a mírným varem vaříme asi 4 minuty. Do omáčky přidáme opečené brambory a kousky jater, zakryjeme a vše necháme společně pár minut prohřát. Dochutíme mletým pepřem a ozdobíme zelenou petrželkou.
Poznámka:
Na přípravu použijeme pořádně velkou a hlubokou pánev s pokličkou. I když jde o recept z jednoho hrnce, při přípravě jich našpiníme více než dost.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 910x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játra se slaninou z jednoho hrnce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!