Editina hrníčková bábovka
Suroviny
2 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
2 lžíce mletých ořechů
olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Postup
Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme olej. Prášek do pečiva smícháme s moukou. Do žloutkové pěny s olejem střídavě přimícháváme mouku a mléko, nakonec vmícháme ořechy. Z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Formu dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 55 – 60 minut – dokud se těsto nelepí na špejli. Hotovou bábovku vyklopíme na mřížku. Po vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 11 282x
Komentáře receptu Editina hrníčková bábovka
anonym: | čtvrtek 17. května 2012 |
Tak se dnes taky do ní pustím.V jednoduchosti je krása... | |
anonym: | středa 1. února 2012 |
Výbornááááá | |
anonym: | sobota 6. března 2010 |
mooooc dobrá bábovka a jednoduchá. Mouka se bá i nakombinovat (1 hrnek hladká a 1 hrnek polohrubá) + se dá do těsta cokoliv přidat (kakao, nutela, kokos, citronová kůra atd...) |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!