Editina hrníčková bábovka

Suroviny

2 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
2 lžíce mletých ořechů
olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy

ukázka receptu Editina hrníčková bábovka
Posunovut vlevo
ukázka receptu Editina hrníčková bábovka ukázka receptu Editina hrníčková bábovka
Posunout vpravo

Postup

Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme olej. Prášek do pečiva smícháme s moukou. Do žloutkové pěny s olejem střídavě přimícháváme mouku a mléko, nakonec vmícháme ořechy. Z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Formu dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 55 – 60 minut – dokud se těsto nelepí na špejli. Hotovou bábovku vyklopíme na mřížku. Po vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 11 160x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,49 (počet: 39) 6,49 39 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Editina hrníčková bábovka

anonym: čtvrtek 17. května 2012
Tak se dnes taky do ní pustím.V jednoduchosti je krása...
anonym: středa 1. února 2012
Výbornááááá
anonym: sobota 6. března 2010
mooooc dobrá bábovka a jednoduchá. Mouka se bá i nakombinovat (1 hrnek hladká a 1 hrnek polohrubá) + se dá do těsta cokoliv přidat (kakao, nutela, kokos, citronová kůra atd...)

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist