Nálev na znojemské okurky
Suroviny
1,5 l vody
0,5 l octa
150 g cukru
80 g soli
18 ks cukerínu
5 ks nového koření
5 ks pepře
1 bobkový list
mrkev
cibule
petržel
křen
kopr
hořčičné semínko
Postup
Vodu s octem, cukrem, cukerínem, solí a kořením svaříme. Očištěné okurky naskládáme do zavařovacích sklenic, proložíme kolečky cibule, mrkve, petržele a větvičkou kopru. Do každé sklenice dáme půl čajové lžičky hořčičného semínka a zalijeme horkým nálevem i s kořením a kouskem bobkového listu. Sklenice uzavřeme a necháme 24 hodin odstát. Pak zavařujeme 20 minut při teplotě 80.C.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 15 200x
Komentáře receptu Nálev na znojemské okurky
Znojemská okurka, družstvo: | čtvrtek 25. března 2010 |
Milí přátelé Znojemské okurky. Všem vám ušetřím spoustu práce a času. Nejlepší je si koupit Znojemský macerát na okurky a zeleninu a můžete doma dělat zázraky. A to jak při zavařování tak u čerstvých salátů nebo dochucování jídel. Přeji hezké gurmánské prožitky se Znojemským macerátem. | |
anonym: | středa 25. července 2007 |
ujdeto |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!