Marocké kuře

Suroviny

1 menší kuře
3 lžíce oleje
2 menší cibule
200 ml kuřecího vývaru
1 kousek celé skořice
sůl
mletý pepř
1 šálek sušených meruněk
2 malé cukety
1 lžíce medu
špetka muškátového oříšku
1 lžička kurkumy
citrónová šťáva
1 lžíce opražených mandlí

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozporcujeme na menší kousky. Samozřejmě můžeme použít i kuřecí stejky, případně kuřecí prsa. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Meruňky propláchneme horkou vodou a necháme okapat. A připravíme si drůbeží vývar (třeba z kostky).
V hlubším kastrolu rozehřejeme olej a kousky kuřete na něm opečeme ze všech stran. Potom přidáme cibuli a necháme ji zpěnit, zalijeme vývarem, přidáme skořici, sůl, pepř, meruňky, trochu nastrouhaného muškátového oříšku (malinko), kurkumu a citrónovou šťávu. Přiklopíme pokličkou a necháme dusit.
Zatím si omyjeme a na půlkolečka nakrájíme cukety (musí být skutečně mladé (malé) a krájíme je i se slupkou. Přidáme je k téměř měkkému masu, lehce promícháme a podle potřeby podlijeme vývarem. Společně vše ještě asi 10 minut podusíme. Poté vyjmeme skořici.
Každou porci posypeme opraženými mandlemi. Podáváme s rýží nebo s bílým chlebem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 801x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marocké kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist