Pstruzi na kaparech
Suroviny
4 pstruzi
1 citrón
2 malé cibule
40 g másla
60 g hladké mouky
300 ml bílého vína
mletý pepř
mletá sladká paprika
60 g mandlí
3 lžíce kaparů
tuk na pečení
hladká mouka na obalení
sůl
Postup
Vykuchané pstruhy opláchneme, osušíme a zevnitř i vně osolíme. Pokapeme je citrónovou šťávou a necháme v chladnu odležet asi jednu hodinu.
Zatím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi malé kostičky. Osmahneme ji na másle, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vínem, rozšleháme a asi 10 minut povaříme. Omáčku osolíme a okořeníme pepřem a mletou paprikou. Poté do ní přidáme oloupané a na lupínky nakrájené mandle a jemně nasekané kapary. Omáčku odstavíme ze zdroje tepla a podle potřeby dochutíme citrónem.
Pstruhy obalíme v hladké mouce, na pánvi rozehřejeme tuk a pstruhy opečeme po obou stranách dozlatova. Pak je urovnáme do zapékací misky, zalijeme připravenou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě. Stačí 10 až 15 minut. Podáváme s dušenou rýží nebo se širokými nudlemi nebo třeba s bílou bagetou a s čerstvou zeleninou.
Poznámky:
Mandlové lupínky zkusíme koupit hotové. Připravovat si je z celých mandlí je hrozná piplačka.
Pokud nemáme doma právě rybáře, můžeme koupit pstruhy třeba zmrazené. Dáme si však pozor na kvalitu zmrazených ryb, neměly by být „obrostlé“ ledem!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 522x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pstruzi na kaparech
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!