Uzené maso se švestkovou omáčkou
Suroviny
600 g uzeného masa
200 g sušených švestek
50 g tuku
2 lžíce hladké mouky
kousek skořicové kůry
1-2 lžíce cukru
sůl
citrónová šťáva na ochucení
Postup
Uzené maso opláchneme, vložíme do vařící vody a uvaříme do měkka. Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Potom je zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořicovou kůru a za stálého míchání je rozvaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvařených švestek a za občasného míchání provaříme. Potom omáčku rozmixujeme a podle chuti přidáme citrónovou šťávu.
Uzené maso nakrájíme na plátky, na talíři polijeme omáčkou a jako přílohu použijeme bramborový nebo houskový knedlík.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 918x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Uzené maso se švestkovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!