Mleté maso s baklažánem
Suroviny
800 g baklažánů
800 g mletého masa (hovězí + vepřové)
160 g oleje
1 bílý jogurt (kvalitní)
100 g strouhané housky
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
200 g cibule
300 g rajčat
100 g zelené papriky
sůl
mletý pepř
zelená petrželka
Postup
Nejdříve se věnujeme přípravě baklažánů. Odstraníme stopku a bubák a nakrájíme je na plátky o síle asi 5 mm. Plátky po obou stranách posolíme a necháme je odstát, až se „zpotí“ – budou na nich malé kapičky tekutiny. Potom je opláchneme, osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Osmažíme je na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple.
Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na tenké plátky, očištěné a na nudličky nakrájené papriky, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou petržel. Na tento základ přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme vejce, promícháme a podusíme.
Do zapékací misky naklademe jednu vrstvu opečených baklažánů, pak vrstvu masové směsi a opakujeme. Vše zalijeme jogurtem a pečeme v troubě do červena.
Poznámka:
Jde o srbský pokrm, recept se možná hodí tomu, kdo má rád tepelně upravovanou zeleninu všeho druhu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 708x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mleté maso s baklažánem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!