Mleté maso s baklažánem

Suroviny

800 g baklažánů
800 g mletého masa (hovězí + vepřové)
160 g oleje
1 bílý jogurt (kvalitní)
100 g strouhané housky
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
200 g cibule
300 g rajčat
100 g zelené papriky
sůl
mletý pepř
zelená petrželka

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve se věnujeme přípravě baklažánů. Odstraníme stopku a bubák a nakrájíme je na plátky o síle asi 5 mm. Plátky po obou stranách posolíme a necháme je odstát, až se „zpotí“ – budou na nich malé kapičky tekutiny. Potom je opláchneme, osušíme a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Osmažíme je na oleji, vyjmeme a udržujeme v teple.
Na trošce oleje osmažíme cibuli nakrájenou na tenké plátky, očištěné a na nudličky nakrájené papriky, nakrájená rajčata a nasekanou zelenou petržel. Na tento základ přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, přidáme vejce, promícháme a podusíme.
Do zapékací misky naklademe jednu vrstvu opečených baklažánů, pak vrstvu masové směsi a opakujeme. Vše zalijeme jogurtem a pečeme v troubě do červena.
Poznámka:
Jde o srbský pokrm, recept se možná hodí tomu, kdo má rád tepelně upravovanou zeleninu všeho druhu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 708x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mleté maso s baklažánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist