Papriky s bramborami
Suroviny
500 g červených a žlutých paprik
500 g brambor
1 chilli paprička
2 stroužky česneku
zelená petrželka
125 ml olivového oleje
sůl
Postup
Z paprik vykrojíme jádřince, papriky opláchneme a nakrájíme na čtverečky asi 2 x 2 cm. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme i česnek a spolu s chilli papričkou a zelenou petrželkou ho nakrájíme a promícháme. Na pánvi rozehřejeme polovinu olivového oleje, přidáme do něj polovinu směsi s chilli papričkou a za stálého míchání asi minutu opékáme při střední teplotě. Poté přidáme nakrájené brambory, promícháme se směsí, snížíme teplotu a za občasného obracení opékáme asi 20 minut. Pokud se plátky brambor připékají ke dnu pánve, přidáme asi 2 lžíce horké vody.
Ve druhé pánvi rozehřejeme zbytek oleje a přidáme zbytek směsi s chilli papričkou a opět za stálého míchání opékáme asi minutu. Potom přidáme papriky, snížíme teplotu a za občasného promíchání je opékáme asi 15 minut.
Hotové papriky i brambory sesypeme do velké předehřáté mísy, osolíme, lehce promícháme a hned podáváme.
Poznámky:
Je to výborná a lehká letní večeře bez masa. Papriky skutečně použijeme jen žluté a červené, jsou jemnější než zelené.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 514x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Papriky s bramborami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!