Zapečený patison s játry
Suroviny
2 ks patisonu
(nebo cukety)
balíček drůbežích jater
2-3 cibule
strouhanka
čerstvá bazalka (též dobromysl nebo tymián)
5 rajčat
olej
sůl
100g sýra Eidam nebo Niva
zakysaná smetana
kostka Masoxu
Postup
Čerstvý patison nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odležet. (Starší patison oloupeme.)
Na oleji osmažíme cibuli a orestujeme játra. Když jsou játra měkká, podlijeme je trochou vody s rozpuštěným masoxem, krátce povaříme a odstavíme.
Zapékací nádobu vytřeme olejem, posypeme trochou strouhanky a poklademe vrstvou patisonu nebo cukety. Potom dáme druhou vrstvu z poloviny jater, poklademe rajčaty a posypeme bazalkou. V dalších vrstvách skladbu surovin opakujeme. Nakonec vše zalijeme vývarem z jater a masoxu. Zapékáme v troubě cca 10min. a potom zalijeme zakysanou smetanou poklademe plátky sýra a dopečeme.
(Do smetany můžeme vmíchat strouhaný eidam nebo i trochu křenu)
Podáváme s bramborem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 231x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečený patison s játry
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!