Vepřový guláš s fazolemi a houbami
Suroviny
750 g vepřové plece
1 – 2 velké cibule
4 stroužky česneku
sádlo nebo olej
300 g tvrdých hub (nebo žampionů)
drcený kmín
mletá paprika
1 plechovka červených fazolí
sůl
1 bujónová kostka
mletý černý pepř
granulovaná jíška nebo nastrouhaný chléb na zahuštění
Postup
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme a osmahneme na sádle nebo oleji. Přidáme osolené maso, drcený kmín, mletou papriku a pepř, promícháme a znovu vše osmahneme. Zalijeme vývarem z bujónové kostky, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme. Zatím si očistíme houby (tvrdší druhy), hrubě je nakrájíme a když je maso poloměkké, přidáme je k němu a dusíme společně. Fazole z konzervy přidáme do guláše až na závěr. Podle potřeby dochutíme a současně guláš trochu zahustíme – buď jemně nastrouhaným chlebem nebo granulovanou jíškou. Podáváme s čerstvým chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 814x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřový guláš s fazolemi a houbami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!