Kapr v alobalu na dva způsoby

Suroviny

4 porce kapra
70 g mrkve
70 g celeru
100 g žampionů
olej na smažení
sardelová pasta
2 lžíce másla
citrónová šťáva
sladká mletá paprika
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Porce ryby opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné hranolky nebo hrubě nastrouháme a na rozpálené oleji ji zprudka orestujeme. Také žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji.

Každou porci kapra budeme před grilováním balit zvlášť do alobalu, takže si připravíme 4 větší kusy alobalu – každý uprostřed lehce potřeme olejem a položíme na něj mírně osolenou porci ryby. Tu lehce potřeme sardelovou pastou a posypeme mletou paprikou. Na dvě porce kapra rozložíme orestovanou zeleninu, další dvě porce obložíme osmaženými plátky žampionů. Ke každé porci přidáme kávovou lžičku másla, alobal dobře uzavřeme a balíčky pečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut.
Hotové porce vyjmeme opatrně z alobalu (pozor na unikající páru!), předáme na talíř, obložíme třeba omytými listy hlávkového salátu a pochutnáváme si.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 651x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr v alobalu na dva způsoby


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist