Kapr v alobalu na dva způsoby
Suroviny
4 porce kapra
70 g mrkve
70 g celeru
100 g žampionů
olej na smažení
sardelová pasta
2 lžíce másla
citrónová šťáva
sladká mletá paprika
sůl
Postup
Porce ryby opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Zeleninu očistíme a nakrájíme na drobné hranolky nebo hrubě nastrouháme a na rozpálené oleji ji zprudka orestujeme. Také žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme na oleji.
Každou porci kapra budeme před grilováním balit zvlášť do alobalu, takže si připravíme 4 větší kusy alobalu – každý uprostřed lehce potřeme olejem a položíme na něj mírně osolenou porci ryby. Tu lehce potřeme sardelovou pastou a posypeme mletou paprikou. Na dvě porce kapra rozložíme orestovanou zeleninu, další dvě porce obložíme osmaženými plátky žampionů. Ke každé porci přidáme kávovou lžičku másla, alobal dobře uzavřeme a balíčky pečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut.
Hotové porce vyjmeme opatrně z alobalu (pozor na unikající páru!), předáme na talíř, obložíme třeba omytými listy hlávkového salátu a pochutnáváme si.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 713x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr v alobalu na dva způsoby
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!