Moravské kedlubnové zelí
Suroviny
4 velké kedlubny
sůl
kmín
2 větší cibule
tuk a hladká mouka na jíšku
Postup
Kedlubny oloupeme a postrouháme na hrubo. Dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit. Pozor, za chvilku jsou měkké. Na tuk dáme osmažit do růžova nakrájenou cibulku a pak zamícháme hladkou mouku a tím uděláme cibulovou jíšku. Z uvařených kedluben slijeme vodu, ale tak, aby v nich trochu vody zůstala. Trochu slité vody si ponecháme stranou, kdyby jsme udělali zelí husté a bylo potřeba ho naředit. Jíšku zamícháme do zelí, necháme chviku povařit, odstavíme a podle potřeby dochutíme. Kdo chce může dochutit cukrem a octem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 902x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Moravské kedlubnové zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!