Pstruh s mandlemi
Suroviny
1 – 2 pstruzi
kořenící směs na ryby (Vitana)
50 g mandlí
2 citróny
zelená petrželka
sůl
hladká mouka
olej
máslo
Postup
Ryby nejprve dobře opláchneme (mražené necháme samozřejmě nejdříve rozmrazit) a osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou (kterou můžeme hned vyhodit). Rozdělíme je na porce, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Před tepelnou úpravou je ale ještě jednou osušíme. Jednotlivé porce osolíme a obalíme je ve směsi, kterou jsme si připravili smícháním hladké mouky, trochy soli a jedné lžíce kořenící směsi na ryby. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme. Zelenou petrželku také opláchneme, necháme okapat a nasekáme.
Na pánvi si rozpálíme olej s kouskem másla a připravené obalené rybí porce na něm osmažíme do křupava. Vyjmeme je a uchováme v teple a na zbylém oleji opražíme nasekané mandle. Když zezlátnou, přidáme nasekanou zelenou petrželku a promícháme.
Ryby podáváme posypané směsí mandlí a zelené petrželky, pokapeme je zbylým tukem z pánve a obložíme je tenkými plátky citrónu. Pokud musíme mít přílohu, tak zvolíme třeba vařené brambory nebo čerstvou bagetu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 116x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pstruh s mandlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!