Zapečené vepřové řízky
Suroviny
8 tenčích vepřových řízků
3 stroužky česneku
čerstvý tymián
125 ml bílého vína
tabasco
mletý pepř
5 lžic oleje
250 g menší cibule
1 malá cuketa
300 g menších rajčat
200 g taveného sýra
sůl
Postup
Do misky dáme víno, přidáme polovinu drobně nasekaného česneku, drobné lístečky z několika větviček tymiánu, pár kapek tabasca, mletý pepř a dvě lžíce oleje. Do této marinády vložíme opláchnuté, osušené a lehce naklepané tenké vepřové řízky a necháme je asi hodinu marinovat.
Mezitím si oloupeme cibulky a rozčtvrtíme je. Omyjeme a oloupeme cuketu, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Rajčata také opláchneme a pokud jsou větší, tak je rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Vymažeme větší zapékací misku nebo plech a pokryjeme ho střídavě plátky cukety, čtvrtkami cibulek, rajčaty a posypeme zbývajícím nasekaným česnekem a čerstvým tymiánem. Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a zatím odložíme stranou. Marinádou přelijeme rozloženou zeleninu a dáme ji na 10 minut zapéct do trouby. Odložené marinované maso potřeme asi 3 lžícemi oleje, rozložíme na předpečenou zeleninu a zapékáme dalších 10 minut v troubě. Potom poklademe jednotlivé porce masa kousky taveného sýra a dáme ještě na 2 minuty zapéct.
Podáváme s bramborem nebo s rýží, případně i s čerstvou bagetou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 680x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečené vepřové řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!