Ďábelská křidélka
Suroviny
6 ks kuřecích křidélek
6 lžic kečupu
3 lžíce hořčice
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky chilli koření
2 lžičky grilovacího koření
3 lžíce oleje
3 lžíce sojové omáčky
sůl
Postup
Všechny přísady důkladně rozmixujeme nebo ušleháme až vznikne hustá pasta. Připravíme si hlubší zapékací misku, vložíme do ní omytá a osušená kuřecí křidélka, zalijeme pastou a případně promícháme, aby křidélka byla ponořena. Povrch misky utěsníme potravinářskou fólií a misku uložíme do chladničky na 24 hodin. Druhý den pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. A zatímco se peče, připravíme si čerstvý zeleninový salát, třeba hlávkový. Hotové křidélka jsou krásně červená, pikantní, ostrá. Takže nepohrdneme sklenicí dobrého piva na závěr.
Poznámka:
Můžete také použít kuřecí paličky či kuřecí stejky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 684x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ďábelská křidélka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!