Zeleninový salát s lososem a houstičkami

Suroviny

1 hlávkový salát
½ ledového salátu
1 červená paprika
2 rajčata
½ pórku
½ salátové okurky
olivový olej
vinný ocet
100 g uzeného lososa
2 housky (rohlíky)
máslo

recept nemá fotografii

Postup

Housky nebo rohlíky nakrájíme na kousky a osmahneme je opatrně na másle. Měly by být zlaté a křupavé. Necháme je zchladnout.
Hlávkový salát rozdělíme na listy, ponoříme do odražené vody, promícháme a necháme usadit nečistoty na dne. Poté listy salátu vyjmeme a necháme okapat. Částí listů vyložíme salátovou mísu, druhou část natrháme na kousky. Z ledového salátu opereme vrchní listy (vnitřní srdéčko opereme v celku) a vše nakrájíme na proužky. Z papriky odstraníme semínka, opláchneme ji a nakrájíme. Omytá rajčata pokrájíme na půlměsíčky, okurku a pórek na tenká kolečka, uzeného lososa na proužky. Všechnu nakrájenou zeleninu a lososa lehce promícháme a navršíme na listy hlávkového salátu v misce. Povrch pokapeme olivovým olejem a vinným octem a posypeme osmaženou houskou.
Poznámka:
Uzený losos není právě nejlevnější surovinou, takže si je vyhlédněte v nějaké slevové akci.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 864x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zeleninový salát s lososem a houstičkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist