Utajené řízky

Suroviny

5 vepřových řízků (tenčích)
250 ml smetany ke šlehání
250 ml bílého vína
1 citrón
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kaparů
3 lžíce oleje
mletý pepř
sůl
hladká mouka

recept nemá fotografii

Postup

Řízky opláchneme, osušíme (nejlépe papírovou utěrkou), po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme olej a řízky na něm po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, přidáme bílé víno, hořčici a jemně nasekané kapary. Opět promícháme, do omáčky vrátíme maso a jakmile omáčka i s masem začíná vřít, ztlumíme příkon tepla tak, aby pouze malinko pobublávala. Přikryjeme pokličkou a dusíme při téměř utajeném varu nejméně hodinu. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se maso nepřichytává ke dnu. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla, přidáme po kapkách citrónovou šťávu a případně přisolíme. Utajené řízky podáváme s rýží, můžeme ozdobit kolečkem citronu.Poznámka:Jako řada omáček i tato má druhý den ještě výraznější chuť a lépe voní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 234x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Utajené řízky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist