Utajené řízky
Suroviny
5 vepřových řízků (tenčích)
250 ml smetany ke šlehání
250 ml bílého vína
1 citrón
1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce kaparů
3 lžíce oleje
mletý pepř
sůl
hladká mouka
Postup
Řízky opláchneme, osušíme (nejlépe papírovou utěrkou), po obou stranách naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V kastrolu rozpálíme olej a řízky na něm po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme smetanu ke šlehání a přivedeme k varu, přidáme bílé víno, hořčici a jemně nasekané kapary. Opět promícháme, do omáčky vrátíme maso a jakmile omáčka i s masem začíná vřít, ztlumíme příkon tepla tak, aby pouze malinko pobublávala. Přikryjeme pokličkou a dusíme při téměř utajeném varu nejméně hodinu. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se maso nepřichytává ke dnu. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla, přidáme po kapkách citrónovou šťávu a případně přisolíme. Utajené řízky podáváme s rýží, můžeme ozdobit kolečkem citronu.Poznámka:Jako řada omáček i tato má druhý den ještě výraznější chuť a lépe voní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 234x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Utajené řízky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!