Zelňačka s mletým masem

Suroviny

300 g mletého vepřového masa
400 g kysaného zelí (1 sáček)
5 velkých brambor
2 nožičky paprikové klobásy
2 větší cibule
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
mletý pepř
sůl
bobkový list
olej
hladká mouka
1 l mléka
1 zakysaná smetana

recept nemá fotografii

Postup

Na olej dáme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a necháme zadusit. Přidáme pepř, sůl, papriku, pokrájené zelí a na kostičky nakrájené brambory. Zalijeme vodou, dáme bobkový list a necháme vařit. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Vody by mělo být asi tolik, aby směs byla ponořená a jen se dusila. Když je vše uvařeno, dáme do mléka asi 3 lžíce hladké mouky, zavaříme do polévky a povaříme. Pokud je polévka moc hustá, přidáme vodu. To se musí odzkoušet. Na konec zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme např. maggi a sůl.
Poznámka:
Rozpis je asi na 4 l polévky. Jako skoro každá zelňačka je druhý den ještě lepší.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 100x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelňačka s mletým masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist