Zelňačka s mletým masem
Suroviny
300 g mletého vepřového masa
400 g kysaného zelí (1 sáček)
5 velkých brambor
2 nožičky paprikové klobásy
2 větší cibule
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky pálivé papriky
mletý pepř
sůl
bobkový list
olej
hladká mouka
1 l mléka
1 zakysaná smetana
Postup
Na olej dáme pokrájenou cibuli, přidáme mleté maso a necháme zadusit. Přidáme pepř, sůl, papriku, pokrájené zelí a na kostičky nakrájené brambory. Zalijeme vodou, dáme bobkový list a necháme vařit. Po chvíli přidáme na kolečka nakrájenou klobásu. Vody by mělo být asi tolik, aby směs byla ponořená a jen se dusila. Když je vše uvařeno, dáme do mléka asi 3 lžíce hladké mouky, zavaříme do polévky a povaříme. Pokud je polévka moc hustá, přidáme vodu. To se musí odzkoušet. Na konec zamícháme zakysanou smetanu a dochutíme např. maggi a sůl.
Poznámka:
Rozpis je asi na 4 l polévky. Jako skoro každá zelňačka je druhý den ještě lepší.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 100x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelňačka s mletým masem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!