Kuře v tandúru

Suroviny

8 kousků kuřete (2 na porci)
300 g bílého jogurtu
šťáva z 1 citrónu
3 prolisované stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička zázvoru
1 lžička mleté papriky
1 lžička koření garam másala
Hlávkový salát a citrón na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Kousky kuřete zbavíme kůže a na povrchu do každého kousku masa uděláme dva až tři zářezy. Maso vložíme do ploché nakládací misky, zalijeme šťávou z citrónu a maso v citrónové šťávě ještě poválíme. Do jogurtu vmícháme prolisovaný česnek, olej a všechno koření a touto směsí zalijeme kuřecí maso. Dobře promícháme, misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme odležet přes noc v chladnu. Poté kousky kuřete vyjmeme z marinády a upečeme na plechu v troubě předehřáté asi na 220 stupňů. Při této teplotě pečeme asi 15 minut, poté teplotu snížíme a dopékáme asi dalších 20 minut. Podáváme s listy hlávkového salátu a ozdobíme kolečkem citronu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 633x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře v tandúru


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist