Krůtí vejmysl
Suroviny
750 až 1000 g krůtích prsíček
2 rajčata
1 velká zelená paprika
kousek kedlubny
3 lžíce nakládané kukuřice
1 menší cibule
4 stroužky česneku
kousek (asi 10 cm) pórku
1 lžička kari koření,
1/2 lžička koření na čínu
1/2 lžičky mletého zázvoru
3 lžíce ústřicové omáčky
2 vajíčka
vegeta a sůl dle potřeby
1 zakysaná smetana
olej
Postup
Maso, cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme olejem, přidáme ústřicovou omáčku, trochu vegety. Vajíčka rozklepneme do směsi, zamícháme a necháme asi 1 hodinu v ledničce odležet.
Na pánvi rozpálíme malinko oleje, na něj vložíme směs a zprudka zarestujeme. Nakrájíme na proužky papriku, rajčata na menší kousky, na nudličky kedlubnu, pórek a dáme do směsi spolu s kukuřicí.Přidáme zbytek všeho koření, zamícháme. Je-li potřeba podlijeme troškou vody a necháme vařit. Když je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 293x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí vejmysl
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!