Tvarohový závin

Suroviny

300 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
citronová kůra
na špičku nože amonia
160 g másla
2 žloutky
trochu bílého vína

Na potření:
1 vejce
trochu vanilkového cukru

Nádivka:
300 g tvarohu
50 g másla
50 g cukru
2 vejce
vanilkový cukr
citronová kůra
2 lžíce mléka

recept nemá fotografii

Postup

Do hladké mouky přidáme cukr, citronovou kůru a na špičku nože amonia. Promícháme. Poté do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a trochu bílého vína. Vypracujeme těsto – mělo by být tuhé – a dáme ho do chladna na půl hodiny odpočinout.
Zatím si připravíme tvarohovou nádivku. Utřeme změklé máslo s cukrem, zamícháme do něj žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Přidáme tvaroh a mléko a promícháme. Nakonec přidáme rozinky a tuhý sníh z bílků a znovu promícháme.
Těsto rozválíme do tenkého plátu, potřeme ho připravenou tvarohovou nádivkou a za pomoci utěrky sbalíme do závinu. Závin opět pomocí utěrky přeneseme na tukem vytřený plech a konce na obou stranách trochu podhrneme, aby náplň při pečení nevytékala. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do trouby vyhřáté na teplotu asi 200 stupňů C. Upečený závin pocukrujeme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 855x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tvarohový závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist