Tvarohový závin
Suroviny
300 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
citronová kůra
na špičku nože amonia
160 g másla
2 žloutky
trochu bílého vína
Na potření:
1 vejce
trochu vanilkového cukru
Nádivka:
300 g tvarohu
50 g másla
50 g cukru
2 vejce
vanilkový cukr
citronová kůra
2 lžíce mléka
Postup
Do hladké mouky přidáme cukr, citronovou kůru a na špičku nože amonia. Promícháme. Poté do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutky a trochu bílého vína. Vypracujeme těsto – mělo by být tuhé – a dáme ho do chladna na půl hodiny odpočinout.
Zatím si připravíme tvarohovou nádivku. Utřeme změklé máslo s cukrem, zamícháme do něj žloutky, citronovou kůru a vanilkový cukr. Přidáme tvaroh a mléko a promícháme. Nakonec přidáme rozinky a tuhý sníh z bílků a znovu promícháme.
Těsto rozválíme do tenkého plátu, potřeme ho připravenou tvarohovou nádivkou a za pomoci utěrky sbalíme do závinu. Závin opět pomocí utěrky přeneseme na tukem vytřený plech a konce na obou stranách trochu podhrneme, aby náplň při pečení nevytékala. Potřeme ho rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do trouby vyhřáté na teplotu asi 200 stupňů C. Upečený závin pocukrujeme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 855x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tvarohový závin
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!