Španělské kuře
Suroviny
1 kuře
80 g šunky
6 červených paprik
1 cibule
3 stroužky česneku
zelená petrželka
2 rajčata
5 lžic olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
400 ml červeného vína
Postup
Kuře omyjeme, necháme okapat a osušíme (nejlépe papírovými utěrkami, které můžeme vyhodit). Poté kuře rozdělíme na 8 kusů a osolíme. Šunku si nakrájíme na proužky. Papriky omyjeme, zbavíme stopky i jadérek a také nakrájíme na proužky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zelenou petrželku hrubě nasekáme. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme v horké vodě, oloupeme a opatrně z nich vymačkáme šťávu. Dužinu, která zbude, nakrájíme na kousky.
Když máme všechny suroviny připravené, rozehřejeme na pánvi 4 lžíce oleje. Necháme na něm zesklovatět cibuli a polovinu nakrájeného česneku. Poté přimícháme petrželku s rajčaty a ochutíme pepřem a solí. Pánev přikryjeme pokličkou a zeleninu necháme dusit asi 10 minut. Zatím si na zbývající lžíci oleje orestujeme proužky šunky, přidáme kusy kuřete a opečeme je ze všech stran. Ke kuřeti přidáme nakrájenou papriku, zbytek česneku a zeleninovou směs z pánve. Znovu trochu opepříme, přilijeme červené víno, přiklopíme pokličkou, vložíme do trouby a pečeme asi hodinu. Občas všechno promícháme.
Jako příloha jsou vhodné třeba opečené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 471x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Španělské kuře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!