Králík na černo
Suroviny
1 králík
100 g slaniny
1 velká cibule
3 lžíce másla
1 bobkový list
½ lžičky sušeného tymiánu
6 kuliček černého pepře
1 lžička nastrouhané citronové kůry
lžička soli
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžíce hnědého cukru
Postup
Králíka rozporcujeme na 8 porcí a každou porci potřeme utěrkou nasáklou v octové vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky a také slaninu nakrájíme na kostičky. Slaninu opečeme v kastrolu, přidáme lžíci másla a cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Poté přidáme koření, nastrouhanou citrónovou kůru a sůl. Porce králíka vložíme do kastrolu a zalijeme teplou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené. Hrnec přikryjeme pokličkou a dusíme při mírném příkonu tepla asi hodinu a půl až je maso úplně měkké.
Zbylé máslo rozpustíme na pánvičce, přidáme mouku a umícháme hladkou jíšku. Postupně přiléváme vývar, dokud nevznikne hustá omáčka. Tu ochutíme octem a cukrem, stále mícháme a provaříme asi 5 minut. Porce králíka zatím vyjmeme z kastrolu do mísy a udržujeme v teple. Zbytek šťávy z pod králíka procedíme do omáčky a znovu necháme přejít varem. Touto omáčkou polijeme porce králíka. Podáváme jak jinak než s nadýchaným houskovým či bramborovým knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 782x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na černo
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!