Kuře v jogurtu
Suroviny
1 kuře (asi 1.5 kg)
200 ml bílého (kvalitního) jogurtu
2 až 3 chilli papričky
16 velkých stroužků česneku
1 lžička soli
1 lžička mleté papriky
1 velká zelená paprika
1 lžička mletého zázvoru
5 lžic sekané zelené petrželky
50 g tuku
Postup
Kuře omyjeme, osušíme odstraníme kůži a rozdělíme na porce. Každou porci probodáme ostrou vidličkou a vložíme do marinády, kterou jsme si připravili z našlehaného jogurtu, mleté a jemně nasekané (nastrouhané) zelené papriky, zázvoru, chilli, prolisovaného česneku a soli. Množství česneku není nadměrné, neboť jogurt zmírní jeho ostrost. Marinujeme asi 12 až 15 hodin v chladničce, občas obracíme.
Před vlastní přípravou si v pánvi rozpálíme tuk. Do tuku vložíme kuřecí maso i s marinádou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Opékáme asi 5 minut při vysoké teplotě, pokračujeme při střední teplotě, pokud se marináda nevysuší asi na jednu až dvě lžíce. Mícháme, dokud se kuře souměrně neobalí, ale nenecháme zhnědnout.
Podáváme s vařenou rýží.
Poznámky:Dá se připravovat i z kuřecích stehenních řízků, je to možná i lepší. Příště to zkusím dělat v troubě.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 967x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuře v jogurtu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!