Kuře v jogurtu

Suroviny

1 kuře (asi 1.5 kg)
200 ml bílého (kvalitního) jogurtu
2 až 3 chilli papričky
16 velkých stroužků česneku
1 lžička soli
1 lžička mleté papriky
1 velká zelená paprika
1 lžička mletého zázvoru
5 lžic sekané zelené petrželky
50 g tuku

recept nemá fotografii

Postup

Kuře omyjeme, osušíme odstraníme kůži a rozdělíme na porce. Každou porci probodáme ostrou vidličkou a vložíme do marinády, kterou jsme si připravili z našlehaného jogurtu, mleté a jemně nasekané (nastrouhané) zelené papriky, zázvoru, chilli, prolisovaného česneku a soli. Množství česneku není nadměrné, neboť jogurt zmírní jeho ostrost. Marinujeme asi 12 až 15 hodin v chladničce, občas obracíme.
Před vlastní přípravou si v pánvi rozpálíme tuk. Do tuku vložíme kuřecí maso i s marinádou a přidáme nasekanou zelenou petrželku. Opékáme asi 5 minut při vysoké teplotě, pokračujeme při střední teplotě, pokud se marináda nevysuší asi na jednu až dvě lžíce. Mícháme, dokud se kuře souměrně neobalí, ale nenecháme zhnědnout.
Podáváme s vařenou rýží.
Poznámky:Dá se připravovat i z kuřecích stehenních řízků, je to možná i lepší. Příště to zkusím dělat v troubě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 967x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuře v jogurtu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist