Kapr na šlehačce
Suroviny
1 kapr
1 velká cibule
3 stroužky česneku
100 g tvrdého sýra
1 vejce
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce kečupu
200 ml smetany ke šlehání
½ lžičky mletého černého pepře
špetka muškátového květu
sůl
pažitka
50 g másla
čerstvá zelenina na oblohu
Postup
Kapra očistíme (není nutné odstraňovat kůži!), rozporcujeme, opláchneme a osušíme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme asi s jednou lžičkou soli a touto směsí potřeme kapří porce. Zapékací misku vytřeme máslem, připravené porce do ní naskládáme a posypeme je mletým pepřem (nejlepší je čerstvě mletý). Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a navršíme na rybí porce. Smetanu smícháme s vejcem, kečupem, hořčicí, muškátovým květem a provensálským kořením a touto směsí zalijeme kapra. Zapékací misku vložíme do trouby rozehřáté asi na 200 stupňů C (necháme ji odkrytou) a zapékáme asi půl hodiny. V polovině zapékání posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a nasekanou pažitkou.
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory nebo hranolky a čerstvá zelenina na oblohu.
Poznámka:
Pokud nemusíte kapra čistit a porcovat, je to snadné a rychlé. Ale v každém případě je to velmi chutné.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 882x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr na šlehačce
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!