Ďábelské karbanátky
Suroviny
500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
2 rohlíky
5 lžic mléka
2 cibule
2 feferonky
2 vejce
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 lžíce plnotučné horčice
1 lžíce strouhaného křenu
1 lžička Vegety speciál
1 lžička tymiánu
sůl
strouhanka na obalení
Postup
Rohlíky nakrájíme na kousky a povlažíme mlékem. Jakmile změknou, rozmačkáme je vidličkou na kousky a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, feferonky očistíme a jemně nasekáme (pokud máte nějaký elektrický strouhač, usnadní vám práci). Přidáme k masové směsi společně s vejci, pepřem, hořčicí, křenem, solí a kořením. Směs dobře propracujeme, v misce uhladíme, přikryjeme a necháme v chladnu odpočinout. Může odpočívat i do dalšího dne, dobře se proleží a chuť je ještě výraznější.
Před přípravou vytvoříme rukama karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým chlebem. Lze si je předem připravit třeba na chatu či chalupu. Když je doplníte čerstvou zeleninou a lahví vína, můžete mít dobré a levné pohoštění pro posezení v přírodě.
Poznámka:
Rozpočet je samozřejmě na více než 4 porce.
Pokud místo feferonek použijete feferonkovou pastu, méně solte. Pasta je již slaná.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 017x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Ďábelské karbanátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!