Ďábelské karbanátky

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
2 rohlíky
5 lžic mléka
2 cibule
2 feferonky
2 vejce
1 lžička čerstvě mletého pepře
1 lžíce plnotučné horčice
1 lžíce strouhaného křenu
1 lžička Vegety speciál
1 lžička tymiánu
sůl
strouhanka na obalení

recept nemá fotografii

Postup

Rohlíky nakrájíme na kousky a povlažíme mlékem. Jakmile změknou, rozmačkáme je vidličkou na kousky a přidáme k masu. Cibuli oloupeme, feferonky očistíme a jemně nasekáme (pokud máte nějaký elektrický strouhač, usnadní vám práci). Přidáme k masové směsi společně s vejci, pepřem, hořčicí, křenem, solí a kořením. Směs dobře propracujeme, v misce uhladíme, přikryjeme a necháme v chladnu odpočinout. Může odpočívat i do dalšího dne, dobře se proleží a chuť je ještě výraznější.
Před přípravou vytvoříme rukama karbanátky a lehce je obalíme ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s bramborovou kaší, ale výborné jsou také studené s čerstvým chlebem. Lze si je předem připravit třeba na chatu či chalupu. Když je doplníte čerstvou zeleninou a lahví vína, můžete mít dobré a levné pohoštění pro posezení v přírodě.
Poznámka:
Rozpočet je samozřejmě na více než 4 porce.
Pokud místo feferonek použijete feferonkovou pastu, méně solte. Pasta je již slaná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 945x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ďábelské karbanátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist