Zelňačka tety Vandy
Suroviny
2 velké cibule
5 velkých brambor
1000g uzených kostí
1 sklenice kysaného zelí
mléko a mouka na zahuštění
sůl
olej
Tatra mléko
bobkový list
celý pepř
nové koření
Postup
Na oleji se nechá zesklovatět cibule, pak se přidají na kostky nakrájené brambory a chvilku se nachají restovat s cibulí. Pak se přidá propláchnuté a nakrájené zelí, kosti a zalije se vodou. Přidá se bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaří se dokud není maso na kostech a brambory měkké. Po uvaření se kosti oberou a maso se dá zpátky do polévky. Zahustí se mlékem a hladkou moukou. Na konec se přidá Tatra mléko, už se nemusí vařit. Dochutí se solí a polévkovým kořením.
Rozpis je asi na 5 litrů polévky, protože by měla vydržet asi 3 dny. Čím starší, tím lepší. Ovšem je to kalorická bomba.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 655x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelňačka tety Vandy
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!