Zelňačka tety Vandy

Suroviny

2 velké cibule
5 velkých brambor
1000g uzených kostí
1 sklenice kysaného zelí
mléko a mouka na zahuštění
sůl
olej
Tatra mléko
bobkový list
celý pepř
nové koření

recept nemá fotografii

Postup

Na oleji se nechá zesklovatět cibule, pak se přidají na kostky nakrájené brambory a chvilku se nachají restovat s cibulí. Pak se přidá propláchnuté a nakrájené zelí, kosti a zalije se vodou. Přidá se bobkový list, celý pepř a nové koření. Vaří se dokud není maso na kostech a brambory měkké. Po uvaření se kosti oberou a maso se dá zpátky do polévky. Zahustí se mlékem a hladkou moukou. Na konec se přidá Tatra mléko, už se nemusí vařit. Dochutí se solí a polévkovým kořením.
Rozpis je asi na 5 litrů polévky, protože by měla vydržet asi 3 dny. Čím starší, tím lepší. Ovšem je to kalorická bomba.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 655x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelňačka tety Vandy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist