Jižanské kuře

Suroviny

1 kuře
1 cibule
1 ananasová konzerva
250 g žampionů
olej
1 lžíce mleté červené papriky
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozčtvrtíme, opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a lehce potřeme solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi si rozpálíme trochu oleje (nebo sádla) a nakrájenou cibuli na něm orestujeme. Přidáme porce kuřete a po všech stranách je opečeme. Vyjmeme je z pánve a předáme do pekáče, zapékací misky či remosky. Poprášíme je mletou paprikou. Na zbylém tuku a cibuli na pánvi ještě orestujeme plátky žampionů a přidáme je ke kuřeti. Maso mírně podlijeme (horkou vodou nebo vývarem), pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme. K podlévání můžeme použít nejen vodu nebo vývar, ale i šťávu z ananasové konzervy. Téměř na konci pečení přidáme kostky ananasu a necháme společně s kuřecími čtvrtkami prohřát. Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 915x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jižanské kuře


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist