Jižanské kuře
Suroviny
1 kuře
1 cibule
1 ananasová konzerva
250 g žampionů
olej
1 lžíce mleté červené papriky
sůl
Postup
Kuře rozčtvrtíme, opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a lehce potřeme solí. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi si rozpálíme trochu oleje (nebo sádla) a nakrájenou cibuli na něm orestujeme. Přidáme porce kuřete a po všech stranách je opečeme. Vyjmeme je z pánve a předáme do pekáče, zapékací misky či remosky. Poprášíme je mletou paprikou. Na zbylém tuku a cibuli na pánvi ještě orestujeme plátky žampionů a přidáme je ke kuřeti. Maso mírně podlijeme (horkou vodou nebo vývarem), pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme do měkka, podle potřeby podléváme. K podlévání můžeme použít nejen vodu nebo vývar, ale i šťávu z ananasové konzervy. Téměř na konci pečení přidáme kostky ananasu a necháme společně s kuřecími čtvrtkami prohřát. Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 915x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jižanské kuře
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!