Jednoduchá bublanina
Suroviny
300 g polohrubé mouky
½ prášku do pečiva
300 g cukru krupice
8 lžic studené vody
8 lžic oleje
4 vejce
asi 500 g ovoce (i zmraženého)
Postup
Nejdříve ušleháme cukr, vodu, olej a žloutky. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Směs nalijeme na menší plech nebo do pekáče, který jsme předtím vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Povrch poklademe ovocem a pečeme v troubě vyhřáté asi na 180 stupňů C.
Poznámky:
Vhodné je samozřejmě drobnější ovoce – borůvky, třešně, višně nebo můj oblíbený rybíz, kterého mám stále plno v mrazáku. Bublanina je „tak akorát“. Pokud zůstane do druhého dne, neprovlhne ani nevyschne, tak jako se to někdy stává u jiných bublanin.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 099x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jednoduchá bublanina
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!