Zelné listy plněné uzeným masem

Suroviny

400 g hlávkového zelí (větší listy)
250 g uzeného masa
150 g telecího masa
1 lžíce strouhanky
1 vejce
2 lžíce rajčatového protlaku
300 ml kysané smetany
1 lžíce hrubé mouky
sůl
mletý černý pepř

recept nemá fotografii

Postup

Větší listy z hlávkového zelí spaříme vodou a vychladíme studenou vodou. Necháme je okapat a případně paličkou na maso lehce sklepneme košťál ve středu listu (list se nám potom snadněji zavine). Obojí maso semeleme na masovém strojku, přidáme vejce, sůl, pepř a strouhanku a rukama propracujeme ve stejnorodou směs. Touto nádivkou naplníme rozprostřené zelné listy, pevně je zavineme a klademe těsně vedle sebe do máslem vytřené zapékací misky. Rajčatový protlak smícháme s vodou a touto směsí přelijeme závitky. Dusíme je zvolna v troubě. Do zakysané smetany zašleháme hrubou mouku, ke konci tepelné úpravy ji nalijeme na závitky a necháme vše v troubě dodusit. Vhodnou přílohou je chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 966x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 1,00 (počet: 1) 1,00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelné listy plněné uzeným masem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist