Stroganov
Suroviny
500 g hovězího masa (svíčková, roštěnec), lze použít i vepřovou panenku nebo kuřecí maso
olej
1 větší cibule
sůl, pepř
40 g másla
150 g žampiónů
1 rajče
1 lžíce plnotučné hořčice
hladká mouka na zaprášení
2 sladkokyselé okurky
250 l vývaru
250 l smetany
Postup
Cibuli nakrájíme na kolečka, která zvolna opečeme na másle dozlatova. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Vše zvolna provaříme. Pak přidáme podušené žampióny, na nudličky nakrájené okurky, oloupané rajče nakrájené na kousky a hořčici. Nakonec vmícháme smetanu pro zjemnění. Solíme až nakonec.
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a nakrájíme na nudličky. Ty orestujeme na oleji. Hotové vložíme do omáčky.
Poznámka:
Místo rajčete můžeme použít sladký kečup, místo čerstvých žampiónů sterilované. Stroganov má mnoho variant, s úspěchem se používá Orientální koření, sójová omáčka, citrónová šťáva a sekaná petrželka, dokonce i brandy nebo sekt. Naopak některé recepty vynechávají okurky nebo žampióny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 20 464x
Komentáře receptu Stroganov
Petr: | pátek 21. ledna 2011 |
Vařím ji už manželce po druhe podle tohoto receptu a je vynikajici vyborny recept | |
Teri11: | neděle 27. prosince 2009 |
Báječné,právě teď kuchtím,přidala jsem i protlak a to 2 lžíce a když smažím cibulku do zlatova na másle přisypu 1 lžičku cukru krupice,krásně zkaramelizuje. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!