Stroganov

Suroviny

500 g hovězího masa (svíčková, roštěnec), lze použít i vepřovou panenku nebo kuřecí maso
olej
1 větší cibule
sůl, pepř
40 g másla
150 g žampiónů
1 rajče
1 lžíce plnotučné hořčice
hladká mouka na zaprášení
2 sladkokyselé okurky
250 l vývaru
250 l smetany

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli nakrájíme na kolečka, která zvolna opečeme na másle dozlatova. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Vše zvolna provaříme. Pak přidáme podušené žampióny, na nudličky nakrájené okurky, oloupané rajče nakrájené na kousky a hořčici. Nakonec vmícháme smetanu pro zjemnění. Solíme až nakonec.
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme a nakrájíme na nudličky. Ty orestujeme na oleji. Hotové vložíme do omáčky.

Poznámka:
Místo rajčete můžeme použít sladký kečup, místo čerstvých žampiónů sterilované. Stroganov má mnoho variant, s úspěchem se používá Orientální koření, sójová omáčka, citrónová šťáva a sekaná petrželka, dokonce i brandy nebo sekt. Naopak některé recepty vynechávají okurky nebo žampióny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 20 464x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,43 (počet: 14) 7,43 14 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Stroganov

Petr: pátek 21. ledna 2011
Vařím ji už manželce po druhe podle tohoto receptu a je vynikajici vyborny recept
Teri11: neděle 27. prosince 2009
Báječné,právě teď kuchtím,přidala jsem i protlak a to 2 lžíce a když smažím cibulku do zlatova na másle přisypu 1 lžičku cukru krupice,krásně zkaramelizuje.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist