Plněný řízek
Suroviny
4 větší vepřové řízky
200 g kuřecích jater
100 g anglické slaniny
1 malá cibule
mletý pepř
chilli koření
sůl
olej
Postup
Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Kuřecí játra opláchneme a nakrájíme na menší kousky (dobře se krájí, když jsou ještě trochu zmrzlá). Na pánvi orestujeme slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, promícháme a dále restujeme asi 2 minuty společně. Poté přidáme nakrájená játra a poprášíme buď mletým pepřem nebo chilli kořením. Krátce opečeme, nakonec osolíme, dáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout.
Vepřové řízky – radši trochu větší, ale tenčí – naklepeme lehce paličkou. Po obou stranách osolíme a můžeme i mírně opepřit. Na polovinu řízku poklademe připravenou játrovou směs, přes ni přeložíme druhou polovinu masa a sepneme jehlou (jehlami) na závitky. V pánvi rozpálíme olej a naplněný řízek na něm po obou stranách rychle opečeme.
Podáváme doplněné zeleninou – například dušenou mrkví a brokolicí nebo čerstvou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou brambory upravené nejrůznějším způsobem (na obrázku je to zapečená bramborová kaše).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 503x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Plněný řízek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!