Jehněčí s mladou cibulkou
Suroviny
800 g jehněčího plecka (bez kosti)
80 g sádla
20 g mouky hladké
20 g rajského protlaku
4 svazky mladé cibulky
400 ml masového bujónu
4 rajčata
oregano
bazalka
mletá paprika
cukr
sůl
(česnek)
Postup
Jehněčí maso vykostíme, z kostí si připravíme vývar a maso nakrájíme na menší kousky. Očistíme si i mladé cibulky a polovinu jich jemně nakrájíme. V kastrolu si rozpálíme sádlo a maso na něm rychle osmahneme, přidáme polovinu nakrájené cibulky, hladkou mouku, rajský protlak, mletou papriku a sůl. Promícháme, zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme do změknutí masa.
Druhou část mladé cibulky nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, rajčata spaříme, oloupeme slupku a pokrájíme nahrubo. Když je maso měkké, přidáme druhou část cibulky a rajčata, okořeníme oreganem a bazalkou a přidáme i trochu cukru. Promícháme a necháme ještě 2 až 3 minuty společně podusit. Kdo má rád česnek, může nakonec ještě přidat drobně nasekaný česnek. Podáváme s bagetou.
Poznámky: S česnekem je to výborné. Část cibulové natě lze nechat čerstvou a použít na posypání pokrmu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 403x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jehněčí s mladou cibulkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!