Kachna na medu

Suroviny

1 kachna (menší)
3 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce bílého vína
1 lžička soli
1 rovná lžička mletého zázvoru
(jablíčko, pomeranč)

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, zevnitř osolíme. Z tekutého medu, sojové omáčky, bílého vína, zázvoru a soli umícháme marinádu a tou potřeme kachnu. Takto připravenou ji necháme v chladnu alespoň dvě hodiny odstát. Poté ji znovu potřeme, vložíme do pekáče, přiklopíme a dáme to trouby vyhřáté na 200 stupňů. Při této teplotě ji zvolna pečeme, občas zkontrolujeme a při té příležitosti potřeme marinádou. Není třeba podlévat, vypeče se z ní tuk. Je třeba počítat s tím, že pečení trvá poměrně dlouho – zhruba 2 hodiny. Takže příprava této krmě je během na delší trať. Mezitím se však dá dělat spousta jiných užitečných věcí. Například si připravíme přílohu – různě upravené brambory – například opečené na másle a posypané drobně nakrájeným pórkem. K ozdobení i chuťově se hodí plátek pomeranče.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 815x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na medu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist