Kapr na černém pivě
Suroviny
6 porcí kapra
3 velké cibule
300 ml černého piva
3 lžíce ostrého kečupu
200 g anglické slaniny
sůl
hladká mouka na obalení
tuk na opečení
Postup
Porce kapra opláchneme, osuším, dobře osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme do něj obalené porce a rychle je osmahneme po obou stranách. Naskládáme je do zapékací misky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a posypeme jí porce ryby. V černém pivu si rozmícháme kečup (neměla jsem ostrý, tak jsem přidala půl lžičky feferonek naložených v soli) a směsí kapr zalijeme. Povrch poklademe plátky anglické slaniny. Vložíme odkryté do trouby předehřáté na 200 stupňů C a pečeme asi 30 minut.
Podáváme s bramborem vařeným či opečeným nebo s bramborovými hranolky, ale třeba také s bílým pečivem. A nějakou tou čerstvou zeleninou.
Poznámka:
Pokud nekucháte kapra (třeba použijete toho z mrazáku jako já), je to velmi rychlé (40 minut s přípravou i pečením). V každém případě je to dobré i zdravé.
Inspirací pro tento recept byla knížka Vaření s Čirinou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 743x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapr na černém pivě
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!