Králičí závitky s klobásou
Suroviny
4 králičí řízky (stehna)
100 g anglické slaniny
2 nožičky silné klobásy
1 cibule
hladká mouka
2 lžíce sádla
mletý pepř
sůl
Postup
Králičí řízky rozklepeme, po obou stranách osolíme a opepříme, poklademe plátky anglické slaniny a kusem klobásy, přidáme několik proužků cibule, pevně stočíme do závitků a upevníme jehlami na závitky, párátky či převážeme nití. Každý závitek obalíme v hladké mouce. Pokud máme králičí stehna, opatrně je ostrým nožem vykostíme a dále postupujeme stejně. Zbylou cibuli a slaninu pokrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme slaninu a cibuli a osmahneme. Poté ji shrneme stranou a na volném tuku opečeme závitky po všech stranách, mírně podlijeme vodou a přismahlý výpek na dne rozmícháme. Závitky dusíme pod pokličkou do měkka, podle potřeba mírně podléváme a případně závitky otočíme. Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich jehly či párátka a udržujeme v teple. Výpek vysmahneme, zaprášíme moukou, promícháme, osmahneme a za stálého míchání zalijeme vodou nebo vývarem a dobře asi 15 minut povaříme, až vznikne hustší šťáva. Tu dochutíme mletým pepřem a solí. Šťávu necedíme, poléváme jí na talíři králičí závitky. Podáváme s rýží, ale třeba i s noky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 550x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králičí závitky s klobásou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!