Vepřová kýta se sýrem
Suroviny
600 g vepřové kýty
sůl
grilovací koření
olej
2 cibule
12 stroužků česneku
150 g uzeného sýra
(čerstvá zelenina na ozdobení)
Postup
Z vepřové kýty si nakrájíme menší plátky – stačí 2 na porci. Každý plátek lehce naklepeme po obou stranách, osolíme a poprášíme grilovacím kořením. Oloupeme si cibuli a česnek a obojí pokrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme tukem a dno poklademe nakrájenou cibulí a česnekem. Připravené plátky masa rychle opečeme po obou stranách na oleji, narovnáme do zapékací misky a přidáme trochu tuku, který zbyl po opékání. Misku přikryjeme pokličkou či utěsníme alobalem a pečeme v troubě při teplotě asi 220 stupňů C po dobu 45 minut. Podlévat se prakticky nemusí, protože cibule pustí dostatek šťávy. Po uplynutí doby misku odkryjeme a maso posypeme hrubě nastrouhaným uzeným sýrem. Vložíme zpátky do trouby a necháme již odkryté zapékat asi 20 minut. Sýr se rozpustí, zezlátne a voní po celé kuchyni.
Podáváme s vařenými brambory nebo s hranolky, obložíme čerstvou zeleninou.
Je to rychlé, dobré a ani kuchařský začátečník na tom nemůže nic pokazit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4 367x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová kýta se sýrem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!