Králičí stehýnka s křenovou majonézou
Suroviny
4 – 5 králičích stehýnek
sůl
koření na králičí maso (Avokádo)
olej
máslo
100 g anglické slaniny
4 kyselé okurky
2 – 3 lžíce nakládané červené kapie
3 lžíce majolky
2 lžíce bílého jogurtu
nakládaný křen s jablky
100 ml bílého vína
100 ml mraženého hrášku
brambory
Postup
Králičí stehýnka spaříme horkou vodou, necháme okapat, osušíme, osolíme a posypeme kořením na králičí maso. Na rozpáleném oleji je opečeme po všech stranách a předáme do pekáčku, který jsme vytřeli kouskem másla. Zbylým olejem pokapeme maso, pokryjeme ho plátky anglické slaniny, pekáč přikryjeme a dáme do trouby. Pečeme při teplotě asi 220 stupňů C, občas podléváme buď horkou vodou, nebo ještě lépe bílým vínem. Stehýnka v polovině pečení otočíme.
Zatímco se maso peče v troubě, připravíme si křenovou omáčku smícháním majonézy, bílého jogurtu a jedné vrchovaté lžičky křenu s jablky. Můžeme samozřejmě použít i čerstvý nastrouhaný křen, pokud ho máme k dispozici. Uvaříme si i brambory a hrášek. Ten vsypeme do vroucí vody, povaříme asi 2 minuty a zcedíme.
K téměř upečeným stehýnkům přidáme na hrubší kousky nakrájené kyselé okurky a nakládanou kapii a necháme ještě pár minut v troubě. Stehýnka servírujeme spolu se zeleninou, jako přílohu použijeme vařené brambory posypané zeleným hráškem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 470x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králičí stehýnka s křenovou majonézou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!