Zelný závin

Suroviny

1 balíček listového těsta (čerstvého nebo zmraženého)
1 kg bílého zelí
100 g moučkového cukru
trochu skořice
100 g rozinek
100 g másla

recept nemá fotografii

Postup

Z hlávkového zelí odstraníme košťál a jemně ho nakrájíme. Necháme ho asi 15 minut odležet. Poté ho pomalu orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle. Změklé zelí necháme vychladnout.
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme na tenký plát, poklademe rovnoměrně zelím, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Za pomoci přeložené utěrky zavineme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Můžeme podávat vlahé, na první pokus to chutná mírně nezvykle, ale výtečně. Když vynecháme cukr (nebo ho nahradíme sladidlem pro diabetiky), je to přijatelný moučník i pro cukrovkáře.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 568x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelný závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist